2 Aralık 2007 Pazar

sigarayı bırakmak için

Sigarayı Bırakmak İçinSigarayla Savaşanlar Derneği'nin UyguladığıSigarayı 1 Saatte Bıraktıran Yöntem
Sigarayla Savaşanlar Vakfı’na sigarayı bırakmak için başvuran tiryakiler önce uzman doktor tarafından muayene edilir ve psikolojik durumu değerlendirilir. Daha sonra 3 gün üst üste katılması gereken yirmişer dakikalık ışın uygulamasına alınırlar. Bu uygulama sonunda, vücudun sigara içilmediği zamanlardaki eski sağlığına kavuşması amaçlanır.
Vücudumuz üzüldüğümüz, sevindiğimiz, kızdığımız, heyecanlandığımız zaman kısacası her ihtiyaç duyduğunda duyguları kontrol altına almak için biyolojik olarak “endorfin” denilen bir salgı salgılar. Bu salgı yalnız vücut ihtiyaç duyduğu zaman, ihtiyaç duyduğu kadar salgılanır. Ancak sigara kullanılmaya başlanıldığı andan itibaren bu sıvının salgılanması sigara içimine bağlı olarak gerçekleşmeye başlar. Yani vücut duyguları kontrol altına almak istediğinde gereken endorfinleri elde etmek için, suni bir dış desteğe, nikotine ihtiyaç duyulur. Fiziksel olarak sigara bağımlılığının tanımı budur.
Burada uyguladığımız tedavi ile vücudun bu salgılama işlemini yeniden kendiliğinden, yani sigaraya ihtiyaç duymadan gerçekleştirmesini hızlandırıyoruz. Bu sayede sigarayı bırakmanın en zor devresi olan ilk üç günü rahatlıkla geçirmenizi ve sonrası için de moral dolu, yepyeni bir başlangıç yapmanızı sağlıyoruz.
Üçüncü aşama ise; hafta sonları yapılan grup seanslarıdır. Sigarayı daha önceden bırakmış ve sizinle beraber tedaviye katılmış diğer tiryakilerle birlikte, uzman doktor kontrolü altındaki iki saat süren seanslardır. Burada aklınıza takılan sorulardan, yaşadığınız zorluklara veya duygulara kadar istediğiniz her şeyi paylaşabiliyor ve karşınızdakilerden destek alıyorsunuz.
Tedavi ardından yapmanız gerekenler konusunda bilgilendiriliyorsunuz. Eğer tedavi sonrası fiziksel yada psikolojik olarak herhangi bir sorun yada zorluk yaşarsanız. Hemen vakfı arayıp tekrar destek alın.
Bu teknik ile kimlerin Sigarayı Bırakmasına yardımcı olunabilir?Sigarayı gerçekten bırakmaya karar vermiş olan herkes bu tedaviye katılabilir. Eğer hamile iseniz; doğum sonrası katılmanız gerekir. Epilepsi hastası olanlar ve kalp pili takan hastalar da katılamaz.
Bugüne kadar Türkiye’de bu tedaviye katılarak sigarayı bırakanların oranı %90’ın üzerindedir.
Tekniğin Uygulanması:
İlk aşama uygulama öncesi uzman doktor tarafından muayenedir. Bu aşamada tiryakinin psikolojik durumu da değerlendirilir.İkinci aşama ışınlı uygulamadır. 3 gün üst üste yirmişer dakikalık, toplam bir saat sürmektedir.
Ve son aşama tedavi sonrası hafta sonları yapılan seanslardır.
Nasıl Katılınabilir?
0212 – 216 26 26 numaralı SSV İstanbul Destek Hattı’nı arayarak eğitim danışmanları ile görüşüp, kayıt yaptırılabilir.Sigarayla Savaşanlar Vakfı İstanbul Sigara Bıraktırma Merkezi’ne gelerek kayıt yaptırılabilir.
İstanbul’a gelme imkanı yoksa SSV Ankara ile görüşerek veya ziyaret ederek kaydınızı yaptırabilirsiniz.
(Tel: 0312 – 430 41 41, 0312 – 418 20 21)(Adres: Büklüm Sok. Büklüm İş Merkezi No:22 D:14/15 Kavaklıdere / Ankara)
Not: Özel Durumlar için lütfen vakfı arayınız.
Önemli: Tedaviye katılmak için mutlaka önceden kayıt yaptırmalısınız. Randevu almadan kimse kabul edilmemektedir.Seansa katılmak isteyen kişiler ile Sigarayla Savaşanlar Vakfı arasında özel bir hizmet sözleşmesi yapılmaktadır. Ve altı aylık sigara ücreti karşılığı (180 x 2.000.000.-TL = 360.000.000.-TL) vakıf için bağış alınmaktadır. İstanbul dışından arayanlar en az 50.000.000.-TL yi Vakıf Bank Levent Şubesi 2014139 nolu hesaba yatırıp, rezervasyon hakkı elde etmiş olurlar. Kendilerine rezervasyon zamanı ayrıca bildirilir.
“Sevgili Tiryakiler biz sizin gerçek dostunuzuz, sigara gibi yalancı değil..” SİGARAYLA SAVAŞANLAR VAKFITel: 0212 – 216 26 26 Faks: 0212 – 216 26 29 Merkez Adresi: Akıncı Bayırı Sok. No:25 Mecidiyeköy/İstanbul

Hiç yorum yok: